👤
a fost răspuns

imi trebuie urgent fisa de evaluare....

Imi Trebuie Urgent Fisa De Evaluare class=
Imi Trebuie Urgent Fisa De Evaluare class=

Răspuns :

1) Partidul fascist (Italia), nazist si bolsevic (Stalin)
2) rol represiv
3) a- dictatura deoarece au eliminat orice drept democratic din societate   b- caracter totalitar: impunerea unui regim strict de cenzura, existenta unui singur partid politic etc.
4) asemanari: partide extremiste, economie centralizata, lipsa drepturilor si libertatilor cetatenesti   deosebiri: partidul fascist si nazist erau de extrema dreapta in vreme ce cel bolsevic era de extrema stanga
5) violenta, agresivitate, rasism, 
6) uniformele duceau la nivelarea, uniformizarea, minimalizarea individului in cadrul societatii
7) statul avea rol de a inlocui familia in relatiile cu indivizii
8) grecii si romanii antici
9) individulera doar o mica piesa in cadrul statului totalitar
10) se pune accent pe t eroare, desfiintarea libertatilor cetatenesti
11) disparitia individualismnului, totul este uniform, nimeni nu are opinii diferite de cele ale superiorilor
12) Regimurile totalitare sunt o urmare directa a societatilor democratice corupte. Cetatenii au sprijinit venirea la putere a acestor partide datorita sperantei ca vor desfiinta coruptia si ale aspecte negative ale societatii democratice. In anumite situatii, s a putut observa o imbunatatire a nivelului de trai al oamenilor dar in majoritatea cazurilor, aceasta schimbare a avut loc prin renuntarea (benevola sau fortata) cetatenilor la drepturile si libertatilor democratice