Răspuns :
1. In textul dat este prezenta descrierea subiectiva deoarece face parte dintr-o descriere literara. Padurea- alexandru Macedonski iar padurea este descrisa subiectiv la persoana a III-a.
2. frumos e muntele , muntele inalta , fruntea , fruntea semeata , campul ca o mare de verdeata , marea linistita , talazul razvratit
5. razvratit , asemuit , lnistita
6.cel verde -adj propriu zis , vriabil cu 2 forme , se acc in gen nr si caz cu subst. "desisul" (neutru , sg , Ac) f.s. atribut adjectival.
7.de rand - banal fs . atr adj.
8. frumos -nume predicativ
9.Proverbul este la fel de frumos ca celalalt.
10. Era o zi frumoasa de vara asa ca am mers in padure.
Vantul adia usor printre crengile copacilor ,iar eu m-am asezat la umbra unui stejar mare .Am stat acolo vreo 20 min , iar apoi am plecat.
2. frumos e muntele , muntele inalta , fruntea , fruntea semeata , campul ca o mare de verdeata , marea linistita , talazul razvratit
5. razvratit , asemuit , lnistita
6.cel verde -adj propriu zis , vriabil cu 2 forme , se acc in gen nr si caz cu subst. "desisul" (neutru , sg , Ac) f.s. atribut adjectival.
7.de rand - banal fs . atr adj.
8. frumos -nume predicativ
9.Proverbul este la fel de frumos ca celalalt.
10. Era o zi frumoasa de vara asa ca am mers in padure.
Vantul adia usor printre crengile copacilor ,iar eu m-am asezat la umbra unui stejar mare .Am stat acolo vreo 20 min , iar apoi am plecat.
1. Descriere subiectivă.
2. Figuri de stil: "fruntea lui semeață"=personificare, " talazul răzvrătit "= epitet, " nimica cu pădurea nu poate fi asemuit "= hiperbolă.
4. Nu sunt...
5. Cel verde= adjectiv propriu-zis, invariabil, se acordă în gen, număr și caz cu substantivul "desișul" gen neutru, număr singular, caz acuzativ, funcția sintactică de atribut adjectival, cred.
6. Ar fi la-nfățișare= funcția sintactică de complement direct.
7. "Frumos"= funcția sintactică de subiect.
8. Radu e cel mai frumos băiat!
Mai frumos ar fi dacă nu ar veni la oră.
Ce desen frumos! Sper că te.am putut ajuta! :)