Răspuns :
Explicație pas cu pas:
[36÷(26-x)+29]÷5=7
36÷(26-x)+29= 7×5=35
36÷(26-x)=35-29= 6
26-x=36÷6
26-x= 6
x= 26-6
x= 20
t=80 pt ca 20 este un sfert din 80
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
[ 36 : ( 26 - x ) + 29 ] : 5 = 7
-> suma parantezei drepte este produsul numerelor 7 si 5
36 : ( 26 - x ) + 29 = 7 × 5
36 : ( 26 - x ) + 29 = 35
-> câtul dintre 36 şi paranteza rotundă este egal cu diferenţa dintre 35 şi 29
36 : ( 26 - x ) = 35 - 29
36 : ( 26 - x ) = 6
→ diferenţa parantezei rotunde este egală cu câtul dintre 36 şi 6
26 - x = 36 : 6
26 - x = 6
→ x este scăzătorul în operţia 26 - x = 6 şi se află prin scădere = diferenţa dintre descăzut şi rest
x = 26 - 6
x = 20
------------------------------------------------------------------------------------------
Aflăm şi valoarea lui ,,t'' din relaţia:
t : [ ( 921 - 639 ) : 6 - 39 ] = 10
t : ( 282 : 6 - 39 ) = 10
t : ( 47 - 39 ) = 10
t : 8 = 10
t = 10 × 8
t = 80
-------------------------------------------------------------------------------------
x = 20, iar t = 80
Sfertul unui număr se află împărţind numărul la 4.
80 : 4 = 20 → sfertul lui 80
20 este sfertul lui 80, rezultă că ,,x'' este sferul lui ,,t''