AlinaAlina44 AlinaAlina44 08-05-2020 Limba română a fost răspuns 1.Alcătuiește propoziții în care să utilizezii următoarele omonime: sol, râs,poartă2. Alcătuieşte enunţuri cu omofonele ne-am/neam şi cu omografele umbrele/umbrelene-am........................................neam.........................................umbrele.......................................umbrele........................................3.Găsiți omonimele din următoarele enunțuri:Primul ochi de aragaz nu mai funcționează.I-a tot spus să nu mai poarte pantofi cu toc.Am dus acele tacâmuri la bunica la țară.Podul din deal s-a dărâmat.Toți avem acces în această instituție.El a cumpărat un jurnal.Cred c-ar fi bine să înveți mai mult.Așezați cuvintele în tabel la categoria la care se potrivesc:OmonimeOmofoneOmografe4. Găsiți în enunțurile de mai jos cuvintele care pot avea perechi paronimice și scrieți în tabel perechea paronimică corespunzătoare:Prenumele meu este Alina.Această activitate nu îmi este deloc familiară.Din când în când, e bine să faci și acte de caritate.Mi-a spus, pe un ton glacial, să nu o mai sun niciodată.Am privit accidentul cu oroare.Am citit doar alineatul doi.Aceasta este o campanie umanitară.Paronimul din enunțPerechea paronimică