Răspuns :
f(x)=px+q
f(1)=1⇒p+q=1 - asta e prima ecuatie 1
f(2)=-1⇒p*2+q=-1
2p+q=-1⇒q=-1-2p - asta e a doua ecuatie 2
inlocuim 2 in 1
p+(-1-2p)=1
p-1-2p=1
p-2p=+1+1
-p=2⇒p=-2
q=-1-2p
q=-1-2*(-2)
q=-1+4
q=3
inlocuim in prima ecuatie cu f(x)
f(x)=-2*x+3
si iti iei trei valori gen -1;0;1 si le calculezi in ecuatia de mai sus sa aflii punctele A;B;C
coroana te rog
f(1)=1⇒p+q=1 - asta e prima ecuatie 1
f(2)=-1⇒p*2+q=-1
2p+q=-1⇒q=-1-2p - asta e a doua ecuatie 2
inlocuim 2 in 1
p+(-1-2p)=1
p-1-2p=1
p-2p=+1+1
-p=2⇒p=-2
q=-1-2p
q=-1-2*(-2)
q=-1+4
q=3
inlocuim in prima ecuatie cu f(x)
f(x)=-2*x+3
si iti iei trei valori gen -1;0;1 si le calculezi in ecuatia de mai sus sa aflii punctele A;B;C
coroana te rog