Răspuns :
- Cele șase țări fondatoare ale UE sunt: Franța, Germania, Luxemburg, Italia, Belgia și Țările de Jos (Actual Olanda).
- Trei scopuri sau valori ale UE sunt: Încetarea războaielor care se duceau pe acea vreme, pentru a face legături economice și politice.
- Spațiul Schengen este un spatiu ce cuprinde 26 de țări care au decis să încheie orice tip de pașaport sau control de graniță la granițele lor comune.
- 10 limbi vorbite în UE: Franceză, Italiană, Spaniolă, Germană, Croată, Română, Suedeză, Greacă, Maghiară, Finlandeză.
- Moneda oficială a UE este Euro (€).
- EU are 7 instituții principale: Parlamentul European,Consiliul European,Consiliul Uniunii Europene,Comisia Europeană,Curtea de Justiție a Uniunii Europene,Banca Centrală Europeană șiCurtea Europeană de Conturi.
- Pe drapelul EU sunt 12 steluțe.
- Imnul UE (Oda Bucuriei) a fost compus de Wolfgang Van Beethoven.
- Statele ce aderă oficial la EU sunt: Serbia, Macedonia de Nord, Albania, Muntenegru și Turcia. Printre posibili candidați se află și Bosnia și Herțegovina.
- România poate primii fonduri europene pentru diverse investiții, elevii români pot beneficia de burse europene pentru a călători și avem acum garanția că ne putem recupera banii dacă returnăm la timp produsele cumpărate.
Cu plăcere!...