Răspuns :
Răspuns:De-a lungul evoluției umanității, sentimentul de siguranță a fost atribuit de apartenența oamenilor la grup. Izolarea este percepută mai mult ca o stare fizică de urgență. Valoarea interacțiunii sociale a devenit o parte importantă pentru ființa umană, care se traduce și la nivel biologic, de exemplu, prin reconfigurarea circuitelor neuronale și reacției organismului la stres.
Distanțarea socială, carantina, autoizolarea sunt termeni care în epidemiologie au un impact care se traduce prin beneficii în comunitate în cazul unei amenințări la adresa siguranței cetățenilor. Acestea se referă la eforturile conștiente de a reduce contactul dintre oameni pentru prevenirea răspândirii unui agent patogen, cum este și cazul unui virus care determină o pandemie. Însă, toți acești termeni sunt contrari instinctului, naturii umane. Răspunsul firesc în fața unei calamități este apropierea dintre oameni. De la studierea fenomenelor naturale precum tornadele sau cutremurele, până la dezastrele de război, timp de zeci de ani, cercetările sociologice arată că în fața dezastrului, comportamentul firesc este de apropiere interumană.
Explicație: sper ca e ok
Răspuns:
Pandemia Coronavirus ne-a surprins pe toti, cu griji in absolut toate domeniile importante, care indeplinesc nevoi de baza si dorinte pe care ne-am obisnuit sa ni le satisfacem usor:
Ne este teama de o situatie fara precedent, pe care nu o putem controla si la care nu stim cum sa reactionam
Ne este teama pentru persoanele apropiate care sunt in varsta sau imunocompromise
Ne este teama pentru propria sanatate, caci nu stim cum va reactiona corpul nostru la un virus nou, si cat de mult anxietatea actuala ne poate afecta psihosomatic
Nu stim ce ne rezerva viitorul si cum se vor schimba lucrurile cu care suntem obisnuiti
Suntem neincrezatori in gesturi mici, care pana acum erau firesti (cum ar fi sa incuiem usa cu cheile pe care am pus mana atunci cand am venit de afara: ar trebui sa ne spalam din nou pe maini?)
Suntem nesiguri din punct de vedere economic si profesional