Răspuns :
Răspuns:
romania a devenit REGAT-1881
Explicație:
pana atunci erau tot Pricipate unite, asa cum Carol I mostenise "provincia" de la A I Cuza.
iar Carol I,(pe numelereal Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen) care pana atunci era Principe/Domnitor a devenit Rege.; vezi 'Povestea unei coroane de otel", cam PR, dar bazata pe elemente adevarate.
Extra si incorect politic si in opinia mea
In diferent de denumire, Principat, Regat, Republica comunista sau democratica, in mod real, Colonie am fost, colonie suntem; in perioda MODERNA, cu aceleasi "Puteri Garante' (apud ziarist Ion Cristoiu) ca in 1859 (Mica Unire) , 1879,(Pacea de la Paris) 1918 (Trianon) , 1989 ("Revolutia"romana), astazi ( Europa cu 2 viteze, zona non-Euro) ; exceptie -ocupatie estica, adica rusa, perioada Regulamentelor Organice (aprox 1831-1858) si in varianta sovietica anii 1944-1958 si dictaturile comuniste-nationaliste locale , adica romanesti Gh. Gheorghiu Dej si apoi Nicolae Ceausescu.Si dictatura pro-fascista a lui Ion Antonescu,aprox 1941-1944, dar si atunci am fost practic COLONIA Germaniei naziste.
sau, cum ar zice Ion Creanga , " mai colonie decat anul acesta anul trecut si de cand suntem (cam de cand ne-au cucerit Romanii de la Roma si s-a nascut poporul roman) n-am fost niciodata ".