Răspuns :
Răspuns:
Camionul Eritrocit pleacă cu încărcătură de O2 din atriul stâng,deoarece partea stângă este partea unde se află sângele oxigenat,trece în Arcul Aortic și după prin corp,la fiecare celula pentru a face schimbul de CO2 (ce formează Carboxihemoglobină) cu O2 (ce formează oxihemoglobină)
La prima întoarcere descarcă O2 la celule și incarca CO2
Acest camion eritrocit va pleca la prima întoarcere cu o încărcătură de CO2 pe care o va transporta la inima și apoi la plămâni
La a doua întoarcere camionul eritrocit descarcă CO2 in alveole și preia O2 pentru a duce la inima.
Descrierea traseului sistemului vascular:
Prima parte (Prima întoarcere) reprezintă Marea Circulație,adică corpul duce sângele oxigenat la la Atriul Stâng prin Arcul Aortic și apoi prin Artera Aorta la fiecare celula din corpul uman cu ajutorul unor sisteme de artere,vene,venule,capialre,etc
A doua parte (A doua întoarcere) reprezintă mica circulație sau circulația inimă-plaman/plaman-inima,ceea ce însemna că inima duce sângele încărcat cu CO2 la plămâni,la capilarele alveolelor pentru a se realiza schimbul de gaze respiratorii,iar apoi,cu ajutorul celor 4 vene pulmonare,sângele oxigenat ajunge la nivelul Atriului Stâng,trece apoi în Ventriculul Stâng și se va realiza din nou Marea Circulație
(Sper că ți-am fost de ajutor,daca se poate sa-mi ofer o coronita sa ajung "Maestru" in biologie ar fi minunat. :) Seara buna,
P.S: Am mai avut odata tema asta la altcineva si mi-am dat seama din prima despre ce este vorba )