👤
a fost răspuns

Ce faci in caz de cutremur cutremur? in 5-6 randuri

Răspuns :

Trebuie sa ramai cat se poate de calma deaorece cei din jurul tau vor prelua calmitatea ta.este de preferat sa stai deasupra grinzii de beton(la apartamante este de obicei pe hol) sau sub tocul usilor.nu trebuie in niciun caz sa te repezi pe scari sa fugi deoarece se pot darama peste tine.nu tipa pentru ca nu rezolvi absolut nimic. dupa cutremur trebuie sa pleci cateva ore de acasa in parcuri sau zone fara cladiri deoarece cutremurele au replici care uneori pot fi mai puternice decat cutremurul initial.totul se rezolva cu calm!
cutremurul in zilele de azi sint foarte periculoase pentru noi dar mediului cel mia des intilnite cutremure sint produse in aproprierea muntilor  are loc miscarea scoartei terestre .eu as crede ca pentru a ne salva de cutremure trebuie sa eisim din casa da ne ducem la un loc unde nu sint fire electrice nu sint copaci cladiri nante sau alt ceva ce poate sa se prabuseasca de exemplu in gradina oamnenilor unde se pune rasadul dar daca  am putea fi la etaje nu am putea obtine timpul necesar ce trebuie sa ajungem, afara sint alte modalitati de a ne salva de punem sub masa de lemt tare sau linga usa intre peretii ce o tin.