VĂ ROG FRUMOS, SĂ REZOLVAȚI FOLOSIND METODA REDUCERII!
![VĂ ROG FRUMOS SĂ REZOLVAȚI FOLOSIND METODA REDUCERII class=](https://ro-static.z-dn.net/files/d00/d3205bdf4b44f00aa5baf13ca0359112.jpg)
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(x + 2)(y - 3) = (x - 3)(y + 2) + 30
xy - 3x + 2y - 6 = xy + 2x - 3y - 6 + 30
-3x + 2y - 6 - 2x + 3y + 6 - 30 = 0
-5x + 5y -30 = 0
-x + y - 6 = 0
-x + y = 6
________________
x(2x - y + 1) = 2x^2 - x(y - 2) - 13
2x^2 - xy + x = 2x^2 - xy + 2x - 13
2x - x = 13
x = 13
__________________
Sistemul devine
x = 13
-x + y = 6
y = x + 6 = 13 + 6 = 19
Solutia sistemului x = 13; y = 19