Răspuns:
Explicație pas cu pas:
f(x)=(2a-1)x+b
A. Daca punctul A(0;3)∈Gf, ⇒f(0)=3, ⇒(2a-1)·0+b=3, ⇒b=3.
Daca B(2;-3)∈Gf, ⇒f(2)=-3, ⇒(2a-1)·2+3=-3, ⇒(2a-1)·2=-3-3, ⇒(2a-1)·2=-6, ⇒2a-1=-6:2, ⇒2a-1=-3, ⇒2a=-3+1, ⇒2a=-2, ⇒a=-2:2, deci a=-1.
Atunci f(x)=-1·x+3. sau f(x)=-x+3.
B. Gf este o linie dreapta.
Gf∩Oy={A}, unde A(0;3).
Gf∩Ox={C}, unde C(3;0), deoarece pentru x=3, f(3)=-3+3=0.
Gf va fi reprezentat de dreapta ce trece prin punctele A si C.
Graficul se anexeaza...
C. d(M,AB)=MN, unde MN⊥AC, N∈AC.
ΔAOC≅ΔMNA dupa criteriul U unghi ascutit alaturat ipotenuzei,
deci AC/AM=OC/MN.
AM=2, OC=3, iar AC²=AO²+CO²=3²+3²=3²·2. Deci AC=√(3²·2)=3√2.
Inlocuim in AC/AM=OC/MN, ⇒3√2/2=3/MN, ⇒3√2·MN=2·3, ⇒MN=6/(3√2)=2/√2=2√2/2=√2=d(M,AC).