Răspuns :
Răspuns:
Intotdeauna cand intram pe usa clasei de romana le vedeam portretele puse, pe perete, portretele celor mai dragi,,prietini de-ai mei'' scritori,poeti ,dramaturgi si multe alte specialitati pe care le aveau la activ.Spun multe caci nu au ramas degeaba in sufletul patriei romane.
Lasand toate la o parte, cum admiram linistita pe geam si cum imi indindeam privirea catre peisajul de tinut nepamantesc in care albul opac al zapezii stergea usor urmele plopilor din curtea scolii, cand doamna profesor Mitrache ne preda complementul direct,usa clasei se deschise brusc de puterea gerului de afara.Dupa ce zgomotul bizar cand s-a trantit usa, a incetat, in dreptul pragului aparu un om zvelt,cu o barba deasa, cu ochii ca miazanoapte si cu o prezenta calda si totodata aspra.Eu cum stateam in prima banca,recunoscandu-l imediat pe marele Ion Creanga,ramasesem impietrita.Faptul ca se afla chiar era inexplicabil!Dupa ceva timp in care ma uitam la postura sa mareata, am observat cum ora se desfasura in continuare.Ceea ce era foarte ciudat.Adica il aveam in clasa pe ION CREANGA, pe bune?Si cum stateam si ma uitam in jur,intr-un moment mi-am intors capul catre colegii din spate care se crizau chiar in acel moment.Cand m-am intors catre Creanga,el disparuse, nici nu fusese...Totul a fost o iluzie,un vis.
Ma tot gandeam daca sa ma intorc sa-i intreb pe colegi daca ei l-au vazut,dar apoi ma credeau nebuna,asa ca am stat potolita in banca mea si mi-am mai aruncat o singura privire catre caietul de romana,putin speriata.Atunci am vazut un mic semn cenusiu pe caiet,necunoscut de mine...Iar,apoi,m-am uitat catre portretul lui de pe perete si in acea clipa, marele Ion Creanga a clipit....Intr-un moment ma tot inghiontea ceva de la spate.Era colega mea care tocmai ce ma trezise,adormisem din greseala la ora doamnei profesor Mitrache!
Explicație: