Cum scot te din ecuatie te :
ca×m1(Te-T1)=|lambda×m2+cp×m2(Te-Tpb)|
![Cum Scot Te Din Ecuatie Te Cam1TeT1lambdam2cpm2TeTpb class=](https://ro-static.z-dn.net/files/dce/8dfc51c4a837ee46b83b9aa628737d18.jpg)
Explicație:
Desfaci parantezele.
ca*m1*Te-ca*m1*T1=lambda*m2+ | cp*m2Te-cp*m2Tpb |
Aici depinde care temperatura e mai mare: Te sau Tpb?
Dacă Te e mai mare decât Tpb, dispare modulul. Muti termenii cu Te în membrul stâng și ceilalți în membrul drept. Și îl scoți pe Te
ca*m1*Te-cp*m2*Te=ca*m1*T1+lambda*m2-cp*m2*Tpb
Te(ca*m1-cp*m2) =... Același lucru ca rândul de mai sus
Și se scoate Te
În schimb, dacă Te e mai mic decât Tpb, termenul din modul se inversează.
Devine
Cp*m2Tpb-cp*m2Te