Explicație pas cu pas:
Pai in primul rand trebuie sa aducem ultimele 2 fractii la un numitor astfel incat sa le adunam.
Nu e exact vorba de un numitor comun la primul pas , doar trebuie sa schimbi ordinea termenilior din paranteze
b²/(b-c)(b-a)= -b²/(b-c)(a-b) ( la asta ma refeream si o sa vezi ca ajungem la un numitor comun frumusel)
c²/(c-a)(c-b)=c²/(a-c)(b-c) (aici "-" se inmulteste si devine "+")
a²/(a-b)(a-c) -b²/(b-c)(a-b)+c²/(a-c)(b-c)=1 =>
a²(b-c)/(a-b)(a-c)(b-c) - b²(a-c)/(a-b)(a-c)(b-c)
+c²(a-b)/(a-b)(a-c)(b-c)=1 =>
[a²(b-c)-b²(a-c)+c²(a-b)]/(a-b)(a-c)(b-c)=1 =>
[a²b-a²c-b²a+b²c+c²a-c²b]/(a²b-a²c-b²a+b²c+c²a-c²b)=1 =>
1=1 (Adevarat)