👤

Redacteaza o scurta compunere de 5-10 randuri in cat sa utilizezi cat mai multe adjective, cu titlul "cartea,prietena mea"

Răspuns :

Cartea,prietena mea

E toamna.Suntem in data de cincisprezece septembrie,e prima zi de scoala.Sunt sigura ca aceasta zi va fi minunata.Imi place scoala,sunt cea/cel mai destept/desteapta din clasa.Ieri seara m-am pregatit cu nerabdare pentru prima zi de scoala din clasa a 3-a,mi-am pus in ghiozdanul meu cel rosu penarul colorat,cartea noua,si pixul meu albastru.Dar cel mai mult asteptam sa ii spun invatoarei despre prietena mea buna,cartea.In vacanta am citit-o cu mare drag,e cartea mea preferata,are copertele galbene,filele albe,si e foarte frumoasa.Cred ca doamna invatatoare o sa fie incantata sa afle.
Cartea este prietenul meu pe veci. Ea mă învață să citesc scriu și un vocabular frumos ea îmi oferă. Dacă bar fi carte oamenii nici a știa scrie citi si etc Nu mai știau. Învățațiatura este amara doar roadele ei Sint dulci. Imi place sa învăț pentru ca fiecare text este o comoara desdescoperita.In scurt cartea este prietenul meu fidel și devotat