👤
a fost răspuns

Efectuati o excursie imaginara întro zona climatica din africa.Alcatuiti o povestire despre influenta climei asupra vegetatiei din zona descrisa .Ajutatima varog urgent dau coroana​

Răspuns :

IGeo

Răspuns:

Mi-am dorit atât de mult să ajung în Africa. Citisem o mulțime de lucruri despre zonele climatice. Știam că este un continent cald, cu temperaturi ridicate. Părinții mei știau că-mi doresc atât de mult să pot să merg într-un safari, să văd girafele, leii și antilopele.

Mi s-a părut atât de uimitor faptul că oamenii vorbeau limba engleza așa că ne-au condus spre cele mai sălbatice locuri. O vegetație ciudată dar fermecătoare, iarba nu era foarte înaltă și pământul avea o culoare maronie. Era foarte cald, abia reușeam să vedem ceva în față din cauza fenomenului de "fata morgana". Erau peste 30°C. Se pare că vegetația s-a adaptat acestor condiții în care există un sezon secetos și un sezon ploios. Ne era atât de greu să ne obișnuim cu acea căldură cu toate că locuitorii erau atât de relaxați. Ei nu se ascundeau de soare, pe când noi nu știam unde am putea găsi un loc umbros.

Natura este fascinantă, semețele girafe mâncau frunzele micuțe de acacia. În depărtare, ghidul ne-a spus că sunt mulți lei. Deodată, ne înspăimântasem căci nici nu știam ce să facem. Eram panicați! Nu știam ce o să se întâmple ! Am început să țipam și deodată, mama mi-a cuprins fruntea cu o atingere. Eram în siguranță pentru că eram în camera mea. Ufff...cât de bine ! Știți că tare mult mi-aș fi dorit să nu se termine visul acesta!