Explicație pas cu pas:
Punctul a)
1. Desfintezi parantezele
2. Aduci la acelasi numitor
3. Calculezi
4. Simplifici raspunsul final daca poti, daca nu il lasi asa.
Punctul b)
1. Ridici numerele la putere
Atentie -1/5^-2 = (-5)^2
3^-2 = (1/3)^2
0,(6) = 6/9 = 2/3
Atentie din nou dupa ce rezolvi paranteza patrata ai totul la -1
Aplici cum te-am invatat
Daca ai la putere negativa un numar este egal cu inversul lui la puterea pozitiva ( ai vazut si in exemplele de mai sus )
Daca nu stii ce inseana ''^'' inseamna ridicat la putere
Succes!