👤
a fost răspuns

Demonstrati ca opera Dincolo de Nisipuri de famus negru este opera epica.In 20-25 de randuri.Va rog Ajtati-ma.

Răspuns :

Opera literara Dincolo de nisipuri este o opera epica intrucat este opera literara scrisa in proza in care autorul isi exprima in mod indirect :sentimente ,ganduri emotii,prin intermediul actiunii ,personajelor si naratorului 
Un prim argument este reprezentat de forma operei .Opera este scrisa in proza de dimensiuni medii .
Titlul operei este un element paratextual care sugereaza continutul ideatic al textului .Titlul este unul sugestiv alcatuit dintr-un substantiv comun simplu precedat de prepozitia simpla de si din adverbul de loc dincolo .
Fiind o opera epica textul se dezvolta proponderent prin actiune ,personaje si narator 
ACTIUNEA ESTE UNA SIMPLA, STRUCTURATA PE MOMENTELE SUBIECTULUI alcatuita dintr-un singur fir narativ 
Cadrul spatio -temporal este unul limitat,apare aici descrierea artistica de tip tablou. realizand etapa ancorarii :Asta vara ,intr-o livada de caisi si piersici '
Actiunea este marcata si de verbele la diferite moduri si timpuri .
Personajele sunt in numar mic,sunt caracterizate atat  in mod direct de catre narator cat si in mod indirect prin fapte ,limbaj,mimica,gesturi,mediu de viata ,modul de viata ,nume .
Comunica aici naratorul ,prezenta sa fiind maracata de marci ale subiectivitatii pronume si verbe de persoana intai :ma eu ,noi,meu , am ,miros ,sa fiu 
Fiind opera epica modul de expunere dominant este naratiunea la perosoana 1
Se imbina armonios toate modurile de expunere ;descrierea artistica de tip (realizata prin acumularea detaliilor )ctablou ,monologul  si dialogul(roll caracterologic)
In concluzie forma operei ,prezenta naratorului .limbajul expresiv,actiunea operei sunt argumente ca opera apartine genului epic