👤

Copii sunt în clasă. Ora va începe. Toți ar vrea sa știe multe lucruri noi. Doamna profesoara intră și îi salută.
- Luați loc "! Să știți că vom face împreună multe lucruri noi. As vrea să mă ascultați și să învățați toate lecțiile. Dacă nu înțelegeți puteți sa puneți întrebări, mi-ar plăcea să fim prieteni. Acum faceți liniște și fiți atenți.

Vă rog să-mi rezolvați acest repede, e pentru mâine, URGENT.

Modurile verbului de analizat în text (timpul, persoana, nr, forma)

Dau 50 de puncte !!

Copii Sunt În Clasă Ora Va Începe Toți Ar Vrea Sa Știe Multe Lucruri Noi Doamna Profesoara Intră Și Îi Salută Luați Loc Să Știți Că Vom Face Împreună Multe Lucr class=

Răspuns :

luati: verb predicativ, persoana a ii a, nr plural, timpul prezent, modul indicativ

sa stiti: verb predicativ, persoana a ii a, nr plural, timpul prezent, modul conjunctiv

vom face: verb predicativ, persoana i, nr plural, timpul viitor, modul indicativ

as vrea: verb predicativ, persoana i, nr singular, timpul present, modul conditional optativ

sa (ma) anuntati: verb predicativ, persoana a ii a, nr plural, timpul prezent, modul conjunctiv

sa invatati : verb predicativ, persoana a ii a, nr plural, timpul prezent, modul

conjunctiv

nu intelegeti: verb predicativ, persoana a ii a, nr plural, timpul prezent, modul indicativ

puteti: verb predicativ, persoana a ii a, nr plural, timpul prezent, modul indicativ

sa puneți : verb predicativ, persoana a ii a, nr plural, timpul prezent, modul conjunctiv

ar placea: verb predicativ, persoana i, nr singular, timpul prezent, modul conditional optativ

sa fim: verb predicativ, persoana i, nr plural, timpul prezent, modul conjunctiv

faceti: verb predicativ, persoana a ii a, nr plural, timpul prezent, modul indicativ

fiti: verb predicativ, persoana a II a, nr plural, timpul prezent, modul indicativ