Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a)
[tex](\sqrt{3 } )^{4}[/tex]
=[tex]\sqrt{3}[/tex]·[tex]\sqrt{3}[/tex]·[tex]\sqrt{3}[/tex]·[tex]\sqrt{3}[/tex]
! [tex]\sqrt{3}[/tex]·[tex]\sqrt{3}[/tex]=[tex]\sqrt{9}[/tex]=3
=3·3
=9
[tex]-(\sqrt{5}) ^{0}[/tex]=1
Orice numar la puterea 0 este egal cu 1
[tex](\sqrt{2}) ^{6}[/tex]
=[tex](\sqrt{2}) ^{6}[/tex]·[tex](\sqrt{2}) ^{6}[/tex]·[tex](\sqrt{2}) ^{6}[/tex]·[tex](\sqrt{2}) ^{6}[/tex]·[tex](\sqrt{2}) ^{6}[/tex]·[tex](\sqrt{2}) ^{6}[/tex]
! [tex](\sqrt{2}) ^{6}[/tex]·[tex](\sqrt{2}) ^{6}[/tex]=2·2=4
=[tex]2^{3}[/tex]
=8
[tex](-\sqrt{7})^{2}[/tex]
![tex]\sqrt{7}[/tex]·[tex]\sqrt{7}[/tex]=7
=-7
când ridicăm un radical la pătrat cade și radicalul și puterea și rămâne numărul