Răspuns :
x=y*2+10
x+y=100 , x=100-y, 100-y=y*2+10⇔2y+y=100-10⇔3y=90⇔y=90:3⇔y=30,
x=30*2+10⇔x=70
sau folosesti sistemul de ecuatii metoda substitutiei
x+y=100 , x=100-y, 100-y=y*2+10⇔2y+y=100-10⇔3y=90⇔y=90:3⇔y=30,
x=30*2+10⇔x=70
sau folosesti sistemul de ecuatii metoda substitutiei
Daca catul dintre primul numar si al 2-lea este 2 si rest 10 ,
inseamna ca al 2-lea numar este |---|
fata de care primul numar |---|---|+10
suma lor este |---|+|---|---|+10=100
deci 3 x |---| =90 adica numarul II = |---| = 30 ;
⇒ si nr. I = 70 ;
inseamna ca al 2-lea numar este |---|
fata de care primul numar |---|---|+10
suma lor este |---|+|---|---|+10=100
deci 3 x |---| =90 adica numarul II = |---| = 30 ;
⇒ si nr. I = 70 ;