Răspuns :
● Scrie un dialog amuzant de cinci replici între 2 prieteni în care să utilizezi diminutive ale cuvintelor: bilet, film, maimuță, picior, săgeată.
●● - Salut, Grig!, zise Alinuț, un zdrahon de băiat, care era de vreo circa 1,90 metri, dar tare blând la fire. Vrei să mergi cu mine la filmulețul "King Kong", acela cu maimuțica aceea gigant și drăguțică care are un picioruș de vreo tonă?
- Alinuț, cred că glumești! - zise Grig, un băiat cam ursuz de felul lui, dur, poate pentru că în mare parte a timpului se antrena pentru box.
- Nu, deloc, mi-ar face plăcere! Am un bilețel în plus. Și, drept să spun, îmi e frică de maimuțică ...
- Bine, amice! -zise Grig - mi-ai strapuns inimioara cu o săgetuță numai la vederea ochilor tăi speriați.
- Grozav, am să mă laud la școală cu faptul că lui Alinuț nu îi mai e frică de maimuțica King Kong"!
●●● Aici, diminutivele au un rol stilistic, conturând astfel portretul celor doi băieți, unul prea delicat în vorbă, astfel fiind în antiteză cu statura de "zdrahon", celălalalt la fel de sensibil, înmuidu-și inimioara la aflarea "problemei."