👤
Idkplshelp
a fost răspuns

............... Ppppllllsss​

Ppppllllsss class=

Răspuns :

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

numarator:

4ⁿ * 5ⁿ⁺¹ + 4ⁿ⁺¹ * 5ⁿ = 4ⁿ * 5ⁿ * 5 + 4ⁿ * 4 * 5ⁿ = 4ⁿ * 5ⁿ * (5+4) = 4ⁿ * 5ⁿ * 9

numitor:

3ⁿ * 7ⁿ⁺¹ + 3ⁿ⁺¹ * 7ⁿ - 21ⁿ = 3ⁿ * 7ⁿ * 7 + 3ⁿ * 3 * 7ⁿ - (3*7)ⁿ = 3ⁿ * 7ⁿ*(7+3-1) = 3ⁿ * 7ⁿ * 9

se observa ca si la numarator si la numitor avem 9

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

La numarator: scoatem factor comun 4^n×5^n

4^n×5^n (5+4)=4^n×5^n×9

La numitor scoatem factor comun:

3^n×7^n (7-+3-1)=3^n×7^n×9

Fractia devine: 4^n×5^n×9/3^n×7^n×9 si se simplifica cu 9 , oricare ar fi n∈N