Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a+b+c = 815 (3)
b = 4*a (1)
b = c - 86 (2)
din (1),(2) rezulta ca 4*a = c-86 => a = ( c - 86 ) / 4
inlocuim in (3) :
(c-86)/4 + (c - 86) + c = 815 => inmultesc totul cu 4 =>
c - 86 + 4*c - 344 + 4*c = 3260 => separ termenii cunoscuti in dreapta cu semn schimbat si adun termenii in c in stanga:
9c = 3690 => c = 3690 / 9 = 410
De unde rezulta ca:
b = c - 86 = 410 - 86 = 324
a = (410 - 86 ) / 4 = 81
Răspuns: a+b+c=815 scazi 86 din ambii membrii ai egalității și ajungi la a+b+c-86=729=> a+b+b=729=> a+4a+4a=729=> 9a=729 împărți toată egalitatea la 9 și Îți dă a=81=> b=4×81=324=> c=324+86=410