Răspuns :
x+x+1+x+2=3x+3=72 m
3x=69 m
x=23 m
x+1=24
x+2=25
Sper ca te-am ajutat!
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Metoda grafica
prima latura l------l
a doua latura l------l + 1 } suma lor = 72 m
a treia latura l------l + 2
72 - ( 1 + 2 ) = 72 - 3 = 69 → suma celor trei parti egale
69 : 3 = 23 m → prima latura
23 + 1 = 24 m → a doua latura
24 + 1 = 25 m → a treia latura
Verific: 23 m + 24 m + 25 m = 72 m → perimetrul triunghiului
________________________________________________
Rezolvare algebrica
Notez cu ,,a" = prima latura
a + 1 → a doua latura
a + 2 → lungimea celei de-a treia latura
a + ( a + 1 ) + (a + 2 ) = 72
3 × a + 3 = 72
3 × a = 72 - 3
a = 69 : 3
a = 23 m → lungimea primei laturi
23 m + 1 m = 24 m → lungimea celei de-a doua latura a triunghiului
23 + 2 = 25 m → lungimea celei de-a treia latura a triunghiului