Răspuns :
a) m(<A) +m(<B) + m(<C) =180° (SUMA MASURILOR UNGHIURILOR DINTR-UN TRIUNGHI)
90°+37°+ m(<C) =180°
127° + m(<C) =180°/-127°
m(<C)=53°
b)<B congruent <C => m(<B) + m(<C) = 2×m(<C)
m(<A) + m(<B) + m(<C) =180°
90° + 2×m(<C)=180°/-90°
2×m(<C)=90°/:2
m(<C)=45°
=> m(<B) =45°
c)
Explicație : asa cum este scris în cerință ca m(<B) = 4× m(<C) îl înlocuim pe unghiul B cu aceasta relatie "4×m(<C)"
m(<A) + m(<B) + m(<C) =180°
90° + 4×m(<C) + m(<C) =180°/-90°
4×m(<C) +m(<C) =90°
5×m(<C)=90°/:5
m(<C)=18°
=> m(<B) = 4× 18°=72°