👤
Evelina52
a fost răspuns

am nevoie de un text de șase opt enunțuri în care să ne prezentăm cartea noastră preferată dați vă rog exemplu dau coroana​

Răspuns :

Cartea ,,Balade vesele și triste,, de George Topârceanu,este una dintre îndrăgitele cărți în versuri .M-a impresionat măiestria artistică cu care autorul a prezentat în cuvinte simple întâmplări și a descris viețuitoarele și comportamentul lor .Asta dovedește si talentul de fin observator al tuturor detaliilor care întregesc descrierile și fac deliciul cititorilor.Nu pot sa nu zâmbesc când știu că acum , in Postul Mare ,Grivei , bătrânul, este trist fiindcă nu mai are "cu ce roade oasele "si "toate-i merg de-a-ndoasele".Nu pot sa nu mă amuz la imaginea gărgăriței căreia ,,i-a dispărut bărbatul în costum de ginere,, și pleacă să anunțe cazul la politie (după ce l-a găsit ,mort de inaniție"!)

Multe imagini mi se perinda prin minte iar eu , fiind un mare iubitor de animale (de la cea mai neînsemnată vietuitoare!), mă regăsesc în dragostea pe care autorul a avut-o pentru animale .Apreciez talentul cu care Toparceanu a închinat versuri gazelor , florilor și celor mai minuscule vietăți .Poezia ,,Rapsodii de toamnă ,,fiind preferata mea.