Răspuns :
-6x+9=0 / muta constanta in dreapta
-6x=-9 / imparte in ambele parti cu -6
x=3 pe 2(, sau, altfel spus, 1,5 ori 1 intreg si 1 pe 2)
Răspuns:
x=3/2
Explicație pas cu pas:
Ecuatia se rezolva aducand termenii cu x intr-o parte a egalitatii si termenii liberi (fara x0 in cealaat parte a egalitatii. Se afla x impartind produsul mezilor la extrem. Trebuie tinut seama de semne, la fiecare trecere dintr-o parte in alta a egalitatii se schimba semnul!
-6x+9=0
-6x=-9 schimbam semnele in ambele parti si 6x=9; x=9/6=3/2