Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
2/10 = 5/10 - 3/10
4/10 = 9/10 - 5/10
6/9 = 8/9 - 2/9
3/7 = 6/7 - 3/7
5/8 = 7/8 - 2/8
1/6 = 5/6 - 4/6
Răspuns :
[tex] \frac{2}{10} = \frac{10}{10} - \frac{8}{10} [/tex]
[tex] \frac{4}{10} = \frac{10}{10} - \frac{6}{10} [/tex]
[tex] \frac{6}{9} = \frac{10}{9} - \frac{4}{9} [/tex]
[tex] \frac{3}{7} = \frac{10}{7} - \frac{7}{7} [/tex]
[tex] \frac{5}{8} = \frac{10}{8} - \frac{5}{8} [/tex]
[tex] \frac{1}{6} = \frac{10}{10} - \frac{9}{10} [/tex]
Explicatie pas cu pas :
Când avem același numitor efectuam scăderile / adunările doar intre numărători , numitorii rămânând neschimbati.
Exemplu:
[tex] \frac{5}{6} + \frac{4}{6} = \frac{5 + 4}{6} = \frac{9}{6} [/tex]