Răspuns :
Merit punctele? Te rog am nevoie..
Mingea
1. Eu cu prietenii mei ne jucam pe afara cu mingea
2. Dintr-o data mingea a disparut
3. Noi am cautat-o timp de 3 ore
4. Apoi, am gasit-o... Era la Azorel.
Mingea
Este 16 iulie eu si prietenii mei mergem pe afara pentru a juca fotbal. Dupa ce ne jucam si castiga o echipa dintre noi , luam pauza si ne odihnim. Cand vrem sa incepem un nou meci, constatam cu uimire ca mingea a disparut.Incepem sa o cautam.
Trece 1 ora , dar nimic... Trec 2 ore, tot nimic.... Iar intr-un final dupa 3 ore o gasim. Spre uimirea noastra era la Azorel. Nu ne gandisem niciodata ca putea fi acolo.
Soarele apune, iar noi ne ducem la culcare fiind franti de oboseala.
Cetatea lui Bucur
Se spune ca a fost odata un cioban pe nume Bucur. El isi pastea turma de oi in tinuturile dintre munti si Dunare, pe malul Dambovitei.
Dupa multi ani de drumetie, ciobanul Bucur s-a hotarat sa se aseze. Astfel el si-a ales un loc frumos, la jumatatea rumului dinte Dunare si munti, pa malul Dambovitei, in mijlocul Codrului Vlasiei. Aici a infipt Bucur toiagul in pamantul primitor ca semn de stapanire.
Dupa numele intemeietorului sau, asezarea s-a numit Bucuresti. Multi s-au oprit in aceste locuri si n-au mai plecat. De atunci locuitori murmurau cu veselie:
Dambovita apa dulce,
Cin' te bea nu se mai duce.
Oamenii si-au ridicat pe un loc mai inalt, in mijlocul asezarii, un lacas de ruga, bisericuta lui Bucur. Ea a infruntat timpul pana in zilele noastre.
Cu timpul, asezarea a devenit targ, cetate apoi capitala a Romaniei.
-Plan de idei-
1. Ciobanul Bucur isi pastea turmele intre Dunare si munti.
2. El s-a asezat pe malul Dambovitei.
3. Asezarea a devenit tot mai importanta.
Se spune ca a fost odata un cioban pe nume Bucur. El isi pastea turma de oi in tinuturile dintre munti si Dunare, pe malul Dambovitei.
Dupa multi ani de drumetie, ciobanul Bucur s-a hotarat sa se aseze. Astfel el si-a ales un loc frumos, la jumatatea rumului dinte Dunare si munti, pa malul Dambovitei, in mijlocul Codrului Vlasiei. Aici a infipt Bucur toiagul in pamantul primitor ca semn de stapanire.
Dupa numele intemeietorului sau, asezarea s-a numit Bucuresti. Multi s-au oprit in aceste locuri si n-au mai plecat. De atunci locuitori murmurau cu veselie:
Dambovita apa dulce,
Cin' te bea nu se mai duce.
Oamenii si-au ridicat pe un loc mai inalt, in mijlocul asezarii, un lacas de ruga, bisericuta lui Bucur. Ea a infruntat timpul pana in zilele noastre.
Cu timpul, asezarea a devenit targ, cetate apoi capitala a Romaniei.
-Plan de idei-
1. Ciobanul Bucur isi pastea turmele intre Dunare si munti.
2. El s-a asezat pe malul Dambovitei.
3. Asezarea a devenit tot mai importanta.