Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(0; -2); (-1; 1); (0; 2); (0; 3); (3; 0); (-3; 2)
primul numar dintre paranteze este x, iar la doilea este y
(0; -2) inseamna x = 0 si y = 2
inlocuiesti in fiecare sistem cu x si y; daca obtii rezultate corecte pentru ambele ecuatii, atunci perechea respectiva este solutie a sistemului
sau
rezolvi sistemele si afli solutiile care vor fi de forma (x; y)
a)
3x - y = -2
2x + 3y = 6
(0; -2) inlocuim in prima ecuatie 0 + 2 = -2 fals
(-1; 1) -3 - 1 = -2 fals
(0; 2) 0 - 2 = -2 adevarat pentru prima ecuatie; 0 + 6 = 6 adevarat pentru a doua ecuatie deci (0; 2) este solutie a sistemului
(0; 3) 0 - 3 = -2 fals
(3; 0) 9 - 0 = -2 fals
(-3; 2) -9 -2 = -2 fals
__________________
b)
x + 4y = 3
x - y = -2 inmultim cu 4
4x - 4y = -8
adunam cu prima ecuatie
5x = -5
x = -1
y = x + 2 = -1 + 2 = 1
Deci solutia sistemului este (-1; 1)
Poti sa faci si cum am facut la punctul a si sa verifici toate perechile
__________
c)
3x = -2(x + y) sau 3x = -2x - 2y sau 5x = -2y
5x + 2y = -4
Deci avem 5x + 2y = 0
5x + 2y = -4
Niciuna dintre perechile date nu este solutie a sistemului