Răspuns:
Explicație pas cu pas:
f : R -> R, f(x) = 3x - 2
a) are abscisa egala cu -1 => x = -1
fie M - punct ∈ [tex]G_{f}[/tex]
f(-1) = -3 -2 = -5
M(-1, -5)
b) are ordonata egala cu 4 => f(x) = 4
fie M - punct ∈ [tex]G_{f}[/tex]
3x - 2 = 4
x = 2
M(2, 4)
c) are coordonate egale => f(a) = a
fie M - punct ∈ [tex]G_{f}[/tex]
3a - 2 = a
3a - a - 2 = 0
2a - 2 = 0
2a = 2
a = 1
M(1, 1)
d) are coordonate numere opuse => f(a) = -a
fie M - punct ∈ [tex]G_{f}[/tex]
3a - 2 = -a
3a + a - 2 = 0
4a - 2 = 0
2a - 1 = 0
a = [tex]\frac{1}{2}[/tex]
M([tex]\frac{1}{2}, -\frac{1}{2}[/tex])