Răspunsuri:
a) (2 / 7)⁰ = 1
b) (1 / 3)² = 1 / 9
c) (5 / 11)⁰ = 1
Explicații pas cu pas:
a) Observam ca (2/7) este baza comuna:
(2/7)¹⁷ × (2/7)¹¹ : (2/7)²⁸ = (2/7)¹⁷⁺¹¹⁻²⁸ = (2/7)²⁸⁻²⁸ = (2/7)⁰ = 1
b) Observam ca (1/3) este baza comuna:
[(1/3)²]⁷ : (1/3)¹² = (1/3)¹⁴ : (1/3)¹² = (1/3)¹⁴⁻¹² = (1/3)²
c) Observam ca (5/11) este baza comuna:
[(5/11)³]¹⁵ × (5/11)²⁰ : (5/11)⁶⁵ = (5/11)⁴⁵ × (5/11)²⁰ : (5/11)⁶⁵ = (5/11)⁴⁵⁺²⁰⁻⁶⁵ = (5/11)⁶⁵⁻⁶⁵ = (5/11)⁰ = 1
Nota bene: acest raspuns este o completare a celui dat de Rodi11 la data de 2019-02-14 16:26:17.