Răspuns:a) -7 - [-3 + (-10)-(-2+1)]+5 = -7 -[ -3 -10 +1] = -7 +13 = 6
b)-[-31+(-21-5)+14]-(-11+2) = - ( -31 -26 +14) +9 = 43 + 9 = 52
Explicație pas cu pas:Pai....a) Se copie pana la paranteza patrata si efectuam lasam -3 , copiem semnul nr mai mare - si scadem ce e in paranteza REGULA SEMNELOR vine cam asa
- x - = + si + x+ = +
- x + = - si invers x=(ori)*
si dupa calculam ce a ramas.
b)La fel rezolvam ce e in paranteza si desfacem paranteza in paranteza rotunda...si la sfarsit adunam ce a rasmas.
Sper ca te-am ajutat! Coroana ?