👤

Analizati urmt pronume spunand ce fel de pronume este, cazul si functia sintactica:
Unii=
Altii=
Toate=
-mi=
Altceva=
Cateva=
Vreunul=
Acest=
Ea=
Unele=
Orice=
Cateva=
A 2-a poza:
Care=
Ce=
i=
S=
Ceea ce=
S-a =
Cine=
Îi=
Care=
Acelea=
Sale=
VA ROG MULT! NU LE INTELEG SI MAINE NE ASCULTA! ROG SERIOZITATE!

Analizati Urmt Pronume Spunand Ce Fel De Pronume Este Cazul Si Functia Sintactica Unii Altii Toate Mi Altceva Cateva Vreunul Acest Ea Unele Orice Cateva A 2a Po class=
Analizati Urmt Pronume Spunand Ce Fel De Pronume Este Cazul Si Functia Sintactica Unii Altii Toate Mi Altceva Cateva Vreunul Acest Ea Unele Orice Cateva A 2a Po class=

Răspuns :

unii = pronume nehotarat simplu, gen masc, nr plural, caz N, fct sint subiect

altii = pronume nehotarat simplu, gen masc, nr plural, caz N, fct sint subiect

altceva = pronume nehotarat compus, caz AC, fct sint complement direct

cateva (albume) = adjectiv pronominal nehotarat, se acorda in nr si caz cu substantivele determinate "albume si reviste" (plural, AC), fct sint atribut adjectival

unele (detalii) = adjectiv pronominal nehotarat, se acorda in gen, nr si caz cu substantivul determinat "detalii" (neutru, plural, AC), fct sint atribut adjectival

cateva (elemente) = adjectiv pronominal nehotarat, se acorda in gen, nr si caz cu substantivul determinat "elemente" (neutru, plural, N), fct sint atribut adjectiva

unii = pronume nehotarat simplu, gen masc, nr plural, caz N, fct sint subiect

altii = pronume nehotarat simplu, gen masc, nr plural, caz N, fct sint subiect

altceva = pronume nehotarat compus, caz AC, fct sint complement direct

cateva (albume) = adjectiv pronominal nehotarat, se acorda in nr si caz cu substantivele determinate "albume si reviste" (plural, AC), fct sint atribut adjectival

unele (detalii) = adjectiv pronominal nehotarat, se acorda in gen, nr si caz cu substantivul determinat "detalii" (neutru, plural, AC), fct sint atribut adjectival

cateva (elemente) = adjectiv pronominal nehotarat, se acorda in gen, nr si caz cu substantivul determinat "elemente" (neutru, plural, N), fct sint atribut adjectiva

Citește mai multe pe Brainly.ro - https://brainly.ro/tema/3528339#readmore