👤
a fost răspuns

pls ajutor! am nevoie sa mi traduceti textul...pls cineva bun la engleza. Dau coroana

Pls Ajutor Am Nevoie Sa Mi Traduceti Textulpls Cineva Bun La Engleza Dau Coroana class=

Răspuns :

În 1853, un tânăr comerciant din Germania , numit Levi Strauss , a început să lucreze în Sân Francisco. Levi vindea pânză groasă la mineri,pe care le foloseau pentru a făcea corturi.
Într-o zi, un miner i-a spus lui Levi că nu putea să găsească pantaloni rezistenți pentru munca din mina de aur. Levi a decis să facă pantaloni din pânză.
Foarte curând, el a trebuit să vindă toți pantalonii pe care i-am făcut! Erau exact ce minerii vroiau.
Dar, Pânză era grea și rigidă. Atunci Levi s-a dus să se uite la alte textile; curând găsise o textilă grea din Franța; se numea "serge de Nimes". Americanii îi spuneau doar "de Nimes", apoi a fost redusă la "denim".
Denim era mai ușor decât pânza, dar era foarte puternică; era ideală pentru mineri.
Dar, originalul denim era aproape alb, și minerilor nu le plăceau asta! Se murdăreau chiar când începeau munca!
Levi Strauss a decis atunci să folosească denim colorat, și a ales albastru închis. În 1873, el a început să facă pantaloni denim cu nituri metalice că să fie mai rezistente. Era o idee genială:"Blugi albaștrii" au sosit!
Blugii lui Levi erau așa de populari, compania lui devenea mai mare și mai mare; curând și alte firme făceau blugi.
Minerilor le plăceau, dar și cowboy-lor și altor bărbați ce munceau .Blugii albaștrii deveniseră clasici pantaloni de muncă americani.
După a doua lupta a lumii, blugii erau populari în toată lumea. Astăzi, Blugii albaștri se fac peste tot - cei mai mulți în Asia. Din cauza prețului, nu mulți blugi se mai fac in Statele Unite: dar tot e posibil să-i cumperi in San Francisco... dar trebuie să dai mulți bani.
În America, toată lumea purta blugii . Unii chiar tot timpul, chiar și la muncă. Dar în America e mai puțin formal față de alte nații.
La vârful "G7" din Denver, în 1997, Președintele American Bill Clinton a dat toți vizitatorilor blugi, pentru o "seară vestică". Tony Blair, Prim Ministrul din Britania, i-a purtat, dar alți lideri Europeni , cu cancelarul Kohl din germania și Jacques Chirac, președintele Franței incluși, au refuzat.
Unii oameni încă cred că Blugii nu sunt haine respectabile!

sper că te-am ajutat, am învățat multe. :)