Răspuns
Explicație pas cu pas:
a) E(x) nu exista, daca:
3 + x = 0 => x = -3
3 - x = 0 => x = +3
x^2 - 9 = 0 => x^2 = 9 => x = +-3
din toate 3 rezulta ca E(x) nu exista pentru x = {-3, +3}
b) se amplifica cu conjugatul primele 2 fractii si se scoate un minus in fata din ultima fractie si vine:
((3 - x)^2 + (3 + x)^2 - 12x) / 9 - x^2 =
= (9 - 6x + x^2 + 9 + 6x + x^2 - 12x) / 9 - x^2 =
= (18 + 2x^2 - 12x) / 9 - x^2 =
= 2(9 - 6x + x^2) / 9 - x^2 =
= 2 ( 3 - x) ^2 / (3 - x) (3 + x) =
= 2 ( 3 - x) / (3 + x) =
= 2 ( 3 - x) / (x + 3)
Nu stiu sa fac c, dar cred ca e ceva cu divizorii lui 3, deoarece jos la fractie e x + 3. Sper ca te-a ajutat cat de cat ce am scris pana acum.