👤
a fost răspuns

cum simplific fractia algebrica din poza de mai sus

Cum Simplific Fractia Algebrica Din Poza De Mai Sus class=

Răspuns :

102533

Răspuns


Explicație pas cu pas:


Vezi imaginea 102533
[tex]F(x) = \frac{ {4x}^{3} + {8x}^{2} - x - 2 }{ {2x}^{3} + {x}^{2} - 8x - 4 } \\ \\ F(x) = \frac{ {4x}^{2}(x + 2) - (x + 2) }{ {2x}^{3} + {x}^{2} - 8x - 4 } \\ \\ F(x) = \frac{(x + 2)( {4x}^{2} - 1) }{ {2x}^{3} + {x}^{2} - 8x - 4 } \\ \\ F(x) = \frac{(x + 2)(( {2x})^{2} - {1}^{2}) }{ {2x}^{3} + {x}^{2} - 8x - 4 } \\ \\ F(x) = \frac{(x + 2)(2x + 1)(2x - 1)}{ {x}^{2}(2x + 1) - 4(2x + 1) } \\ \\ F(x) = \frac{(x + 2)(2x + 1)(2x - 1)}{(2x + 1)( {x}^{2} - 4) } \\ \\ F(x) = \frac{(x + 2)(2x + 1)(2x - 1)}{(2x + 1)( {x}^{2} - {2}^{2}) } \\ \\ F(x) = \frac{(x + 2)(2x + 1)(2x - 1)}{(2x + 1)(x + 2)(x - 2)} \\ \\ F(x) = \frac{2x - 1}{x - 2} [/tex]