Răspuns :
C1=C2=a
a^2+a^2=12^2
2a^2=144
a^2=72
a=6 radical din 2
A=(C1*C2)/2=36*2/2=36 cm^2
a^2+a^2=12^2
2a^2=144
a^2=72
a=6 radical din 2
A=(C1*C2)/2=36*2/2=36 cm^2
Răspuns
36 cm²
Explicație pas cu pas:
Notam cu S suprafata Δ.
Notam cu i ipotenuza. Si stim ca i=12 cm.
Notam cu c catetele. Ele au aceeasi marime, adica c, Δ fiind isoscel.
Scriem relatia data de Teorema lui Pitagora pentru ipotenuza:
i² = c² + c² ⇒ i² = 2· c² ⇔ 12² = 2· c²
⇒c = √12² / √2 = 12 / √2 = 2·6 / √2= √2 ·√2 · 6 / √2 = 6 · √2 cm
Suprafata S a triunghiului nostru, o vom calcula luand drept baza o cateta si drept inaltime, cealalta cateta
⇒ S = c · c /2 = c² /2 = ( 6√2)² /2 = 36 · 2 / 2 = 36 cm²