va rog am nevoie de mare ajutor , cum se fac astea ? exercitiile 1 2 si 3 ajutor
![Va Rog Am Nevoie De Mare Ajutor Cum Se Fac Astea Exercitiile 1 2 Si 3 Ajutor class=](https://ro-static.z-dn.net/files/dea/1cbe0935c089aadb78f3a76ab06b51da.jpg)
In mare parte sunt corecte in afara de cateva.
La exercitiul 1. la subpunctul 7 subiectul e 'it' deci ar veni 'its ears'.
Mica observatie: 'its' scris legat este adjectiv posesiv (genitival) iar 'it's' este forma scurta de la 'it is'.
La subpunctul 8 subiectul e colectiv, John and Bob deci corect ar fi 'their hair'.
La al-3-lea subpunct la 2. este corect 'our flat', nu 'ours'.
My, your, his/her/its, our, their (meu, tau, lui/ei, nostru, lor) se folosesc langa substantivul pe care il insotesc.
Mine, yours, his/hers/its, ours, theirs (al meu, al tau, al lui/ei, al nostru, al lor) se folosesc de obicei separat de substantivul determinat, la fel ca adjectivul posesiv genitival spre deosebire de adjectivul posesiv folosit simplu, fara articol genitival.
De exemplu: The flat is ours.
His si its sunt singurele care pot fi folosite in ambele cazuri fiindca au aceeasi forma dar se traduc diferit in functie de situatie.
La 3, la al-3-lea subpunct 'Who' este corect folosit, 'yours' e cuvantul gresit si forma corecta ar fi 'your'. Din nou, aceeasi regula.
La al-4-lea subpunct este 'hers'; la 5 este 'hers' ('hers' s-ar traduce al ei, her e doar forma scurta, fara articol genitival, "ei" deci nu ar avea sens); la 6 este 'me' corect.