Răspuns :
*-->grade
a+b=90*
[tex] \frac{a}{b}= \frac{3}{2} =>[/tex] aplicand regula de 3 simple ca b=[tex] \frac{2a}{3} [/tex] inlocuin b in ecuatia a+b=90*
aducem la acelasi numitor comun ecuatia
a+[tex] \frac{2a}{3} =90[/tex]* numitor comun este 3
ecuatia devine 3a+2a=270
5a=270
[tex] a=\frac{270}{5}=54 [/tex]=>
a=54
inlocuim in prima relatie a+b=90
54+b=90
b=90-54
b=36
Masurile celor doua unghiuri sunt egale cu:
a=54
b=36
a+b=90*
[tex] \frac{a}{b}= \frac{3}{2} =>[/tex] aplicand regula de 3 simple ca b=[tex] \frac{2a}{3} [/tex] inlocuin b in ecuatia a+b=90*
aducem la acelasi numitor comun ecuatia
a+[tex] \frac{2a}{3} =90[/tex]* numitor comun este 3
ecuatia devine 3a+2a=270
5a=270
[tex] a=\frac{270}{5}=54 [/tex]=>
a=54
inlocuim in prima relatie a+b=90
54+b=90
b=90-54
b=36
Masurile celor doua unghiuri sunt egale cu:
a=54
b=36