Răspuns
Explicație pas cu pas:
I varianta :
suma lungimilor a doua laturi = 7 , daca presupunem ca ele sunt laturile egale , atunci 7 : 2 = 3,5 cm este lungimea unei laturi laterale , deci triunghiul in acest caz are o latura cu lungimea de 4 cm si doua laturi cu lungimea de 3,5 cm
P = 3,5 + 3,5 + 4 = 11 cm
II varianta :
suma lungimilor a doua laturi este 7 , daca presupunem ca una are lungimea egale cu 4 cm ( fiindca triunghiul isoscel are 2 laturi egale) , atunci
7 - 4 = 3 , in cazul acesta triunghiul are o latura cu lungimea de 3 cm si 2 laturi cu lungimea de 4 cm
P = 4 + 4 + 3 = 11 cm