That's so eaaaasy!
a) (x+1)[5(x+1)-2(x+4)]-(3x+2)[7(x+2)-4(x+3)]=
(x+1)(5x+5-2x-8)-(3x+2)(7x+14-4x-12)=
(x+1)(3x-3)-(3x+2)(3x+2)=
3x²-3x+3x-3-(3x+2)²=
3x²-3-(9x²+12x+4)=
3x²-3-9x²-12x-4=
-6x²-12x-7 (Raspuns Final)
b) (x-1)(x+1)(x²+1)-(x²+3)²+6(x-2)²=
x²-1²-(x(4)+6x²+9)+6(x²-4x+4)= , unde x(4)= x la puterea a 4-a
x²-1-x(4)-6x²-9+6x²-24x+24=
x²+14-x(4)-24x ( Raspuns Final)
Cam asta este tot. Propun sa te mai uiti peste rezolvare, in caz ca am gresit cate ceva, nu sunt obisnuita sa fac calcule pe PC.
That's all, scrub!