Va rog frumos!Daca se poate cum am facut la e).
![Va Rog FrumosDaca Se Poate Cum Am Facut La E class=](https://ro-static.z-dn.net/files/d79/8f174aa6861a29426d71f126b24fbc73.jpg)
Atunci cand intalnesti probleme de genul acesta, treci termenii cu x intr-o parte si termenii liberi in cealalta parte. Aceasta trecere se face cu o schimbare de semn(+ devine - si - devine +). In exemplul anterior, l-ai trecut pe 2x in partea stanga cu semn schimbat si deci 5x - 2x = 3x. Si formularea din poza e buna! Dar cred ca pe termen lung o sa iti fie mai simplu si mai rapid sa te gandesti asa. Deci in a doua ecuatie, trecandu-l pe 6x in partea stanga vom avea 7x - 6x(din plus si-a schimbat semnul in -) = +3; x=3. Altfel, 7x-3=6x l(-6x)
7x-6x-3=0; x-3=0; x=3.
Sper ca te-am ajutat ^_^ si spor in continuare!