👤

Exercițiul 6 va rog!!! E URGENT

Exercițiul 6 Va Rog E URGENT class=

Răspuns :

diamentrul unui cerc=raza cercului×2
a)raza=5 cm, deci diametrul=5×2=10 cm
b)diametrul=raza×2=24, deci raza=24÷2=12 cm
c)daca 2 puncte sunt asezate diametral opuse la distanta de 6,4 cm inseamna cu diametrul este=6.4 cm, deci raza=6.4 ÷ 2= 3.2 cm

a) Stim ca raza unui cerc este dreapta ce uneste centrul cercului cu un punct al acestuia(al cercului). Diametrul unui cerc este dreapta care are capetele diametral opuse si care are mijlocul in centrul cercului. Cu alte cuvinte, diametrul este dublul razei cercului. In cazul tau, raza este de 5 cm, deci diametrul va fi 5x2=10 cm.

b)Cum am zis mai sus, diametrul este dublul razei. Deci, raza este jumatate din diametru. In cazul tau diametrul e de 24 cm, raza va fi 24:2=12 cm.

c)Cum am zis la a), diametrul e dreapta cu punctele DIAMETRAL OPUSE unul fata de celalalt si care are MIJLOCUL  DREPT CENTRUL CERCULUI. Astfel, in cazul tau, ti se spune cu alte cuvinte ca diametrul unui cerc este de 6,4 dm. Deci, raza va fi 6,4 : 2 = 3,2 dm = 32 cm.

Sper ca te-am ajutat ;)

P.S: Daca tot nu intelegi, la scoala sa-ti intrebi profesorul/profesoara de matematica sau chiar pe parinti. Este important sa cunosti aceste elemente de baza.

Succes!