Răspuns :
Era o zi frumoasa de Toamnă . Era ora 10:00 , iar la ora 11:30 aveam lecții de aviație . Așa că m-am sculat din pat , am mers la baie sa mă spăl , iar după m-am dus sa mănânc . Dupa ce am terminat de mâncat m-am îmbrăcat și am chemat un taxi ca sa mă duc la cursurile de aviație. Peste vreo 15 min . am ajuns la locul potrivit. Mi-am întâlnit noii colegi și pe noul meu antrenor la clubul de aviatie. Cu noii colegi m-am împrietenit foarte repede . Antrenorul ne-a arătat tot ce trebuie sa facem . Mai întâi trebuia să ne luăm un echipament special pentru zbor , iar apoi trebuia să îl așteptăm pe antrenor . Antrenorul a fost foarte blând și tânăr , ochi albaștri și părul blond . A venit și timpul sa ne urcăm într-un avion mare de vreo 150 de locuri . Noi eram vreo 100 de elevi care au vrut să încerce să piloteze un avion . Antrenorul ne-a arătat cum sa pilotam avionul , ce să facem daca ne prăbușim sau ce să facem daca a ars avionul . Mie mi-a plăcut foarte mult din ceea ce zicea antrenorul. Abia așteptăm să vina ziua în care sa pilotez un avion. După vreo 4-5 ani de curs , insfarsit am putut pilota propriul meu avion. Bineînțeles că am mai păstrat legătura cu foștii colegi , ne mai întâlnea la un bar să discutăm ce am mai făcut . Acei 4-5 ani din viața mea au fost extraordinari !
Scoala Altfel ne-a bucurat in fiecare an! Dar ca anul acesta, nu a fost niciodata! In ultima zi din acest proiect scolar, impreuna cu colegii de clasa, am participat la un curs de aviatie in cadrul Scolii de aviatori din cadrul Aeroportului Baneasa din Bucuresti!
Am ajuns in jurul orei 9:30 dimineata impreuna cu doamna diriginta! Reprezentantul Scolii ne-a prezentat aeroportul si mai apoi pistele de decolare si aterizare urmand ca ultima activitate sa fie ce mai asteptata de toti, lectia de zbor in sala special amenajata unde pilotii militari se antreneaza! Era o sala imensa, cu structuri metalice care imitau perfect bordul unui avion! Fiecare din noi ne-am urcat pe un scaun, ni s-au pus centurile de siguranta si asteptam indicatiile unui pilot cu privire la modul de incepere a activitatii! Erau multe butoane in fata nostra, la fiecare scaun! Pilotul ne atentineaza ca in momentul in care incepe lectia, scaunele se vor misca exact ca si cum am fi in aer, intr-un avion! Momentul acesta a fost foarte frumos, asta pentru ca majoritatea din noi ne-am speeriat foarte tare, simti d cum scaunul se misca sub noi! Doamna diriginta a fost foarte amuzanta la un moment dat! A inceput sa tipa deoarece nu a fost atenta la instructor cand a dat drumul sistemuluo de simulare a zborului! Turbulentele simulate au foat si ele foarte amuzante! Noi trebuia sa tinem de o maneta care, daca nu a controlai asa cum ti se indica, scaunul cobora si oarecum ieseai din curasa! Am uitat sa mentionz- toata actiunea era sub forma de concurs! Cel care a castigat a fost un coleg pasionat de aviatie, chiar daca toti ne-am dat silinta! A fost o experienta de neuitat!
Am ajuns in jurul orei 9:30 dimineata impreuna cu doamna diriginta! Reprezentantul Scolii ne-a prezentat aeroportul si mai apoi pistele de decolare si aterizare urmand ca ultima activitate sa fie ce mai asteptata de toti, lectia de zbor in sala special amenajata unde pilotii militari se antreneaza! Era o sala imensa, cu structuri metalice care imitau perfect bordul unui avion! Fiecare din noi ne-am urcat pe un scaun, ni s-au pus centurile de siguranta si asteptam indicatiile unui pilot cu privire la modul de incepere a activitatii! Erau multe butoane in fata nostra, la fiecare scaun! Pilotul ne atentineaza ca in momentul in care incepe lectia, scaunele se vor misca exact ca si cum am fi in aer, intr-un avion! Momentul acesta a fost foarte frumos, asta pentru ca majoritatea din noi ne-am speeriat foarte tare, simti d cum scaunul se misca sub noi! Doamna diriginta a fost foarte amuzanta la un moment dat! A inceput sa tipa deoarece nu a fost atenta la instructor cand a dat drumul sistemuluo de simulare a zborului! Turbulentele simulate au foat si ele foarte amuzante! Noi trebuia sa tinem de o maneta care, daca nu a controlai asa cum ti se indica, scaunul cobora si oarecum ieseai din curasa! Am uitat sa mentionz- toata actiunea era sub forma de concurs! Cel care a castigat a fost un coleg pasionat de aviatie, chiar daca toti ne-am dat silinta! A fost o experienta de neuitat!