Răspuns :
[tex]a) |5 + \sqrt{5} | = 5 + \sqrt{5} [/tex]
[tex]b) |3 - \sqrt{3} | = 3 - \sqrt{3} [/tex]
[tex]c) | - 2 \sqrt{3} - 1 | = | - (2 \sqrt{3} + 1) | = 2 \sqrt{3} + 1 [/tex]
[tex]d) |2 - \sqrt{11} | = - (2 - \sqrt{11}) = - 2 + \sqrt{11} = \sqrt{11} - 2[/tex]
[tex]b) |3 - \sqrt{3} | = 3 - \sqrt{3} [/tex]
[tex]c) | - 2 \sqrt{3} - 1 | = | - (2 \sqrt{3} + 1) | = 2 \sqrt{3} + 1 [/tex]
[tex]d) |2 - \sqrt{11} | = - (2 - \sqrt{11}) = - 2 + \sqrt{11} = \sqrt{11} - 2[/tex]
din modul numerele ies intotdeauna pozitive,adică de exemplu la prima ai |5+radical din 5|
radical din 5 este 2,23..
apoi compari 5 cu 2,23,mai mare este 5
deci îl scoti (5+radical din 5)
|3-radical din 3|
radical din 3=1,73
(3-radical din 3)
|-2 radical din 3-1|
-2 radical din 3=-radical din 12
-radical din 12=3,46
(-2 radical din 3-1)
|2-radical din 11|
radical din 11=3,31
(radical din 11-2)
radical din 5 este 2,23..
apoi compari 5 cu 2,23,mai mare este 5
deci îl scoti (5+radical din 5)
|3-radical din 3|
radical din 3=1,73
(3-radical din 3)
|-2 radical din 3-1|
-2 radical din 3=-radical din 12
-radical din 12=3,46
(-2 radical din 3-1)
|2-radical din 11|
radical din 11=3,31
(radical din 11-2)