👤
Lkudor530
a fost răspuns

ex 4. Alcatuit grupe d cate 4-6 elevi.

a. Discutati despre interzicerea comercializarii in scoli a unor alimente despre care se stie ca dauneaza sanatatii.

b. Exprimti-va opinia asupa acestei decizii,aducand cel putin doua argumente prin care sa va sustineti afirmatiile.

Ex:
5. Scrie un text de 5-10 randuri in care sa introduci cel putin cinci dintre neologismele de mai jos.

Răspuns :

Traind intr-o insitutie scolara de ceva vreme, am observat ca se vrea de la noi a se manca sanatos. Zilnic ne sunt insirate liste cu asa da, asa nu la orele de optionale cat si dirigentie. In calitate de director, as impune ca in condusa de mine sa nu se mai vand in primul rand bauturi acidulate, care sunt bine cunoscute pentru impactul asupra  ficatului si al colonului. Sa fie inlocuite cu sucuri naturale sau cu mai multe sticle de apa. Ca si a doua fraza, as interzice cipsurile si tot ceea ce tine de un numar diversificat de E-Uri.

b. Cum am spus mai sus, impactul asupra sanatatii copiilor este prea mare, in al noilea rand as dori o schimbare in scolile din Romania

5. Nu imi apar neologismele