Răspuns :
2+(-6)=-4
Intre plus si paranteza vine inmultire
Exista o regula a semnelor
+ori - =-
+ori+=+
-ori+=-
-ori-=+
Asa ca ar veni + ori - deci rezultatul e - 4
Iate dupa regula semnelor la toate si o sa vezi ca rezultatul e corect
Sper ca te-am ajutat :)
Intre plus si paranteza vine inmultire
Exista o regula a semnelor
+ori - =-
+ori+=+
-ori+=-
-ori-=+
Asa ca ar veni + ori - deci rezultatul e - 4
Iate dupa regula semnelor la toate si o sa vezi ca rezultatul e corect
Sper ca te-am ajutat :)
Deci la :
Prima: la adunare mereu iei numarul mai mare (adica 6) si odata cu el iei si semnul din fata adica -6 .. . -6+4= -2
A doua: - ×(- adica minus ori minus este +... 2 +6 =8
A treia: (-2)×6.. gndeste-te logic... de 6 ori -2... adica -2-2-2.... -2= -12
A patra:este absolut la fel doarca e de 2 ori -6... -6-6 = -12
A cincea:6:(-2) =-3 asta e clar
A sasea: este la fel
A saptea:- × - face plus
A opta:-: - face plus
Uite aici e un tabel pe care trebuie neaparat sa-l inveti pentru a reusi sa intelegi